sunnuntai 27. huhtikuuta 2008

Rupea ja kutinaa

Maatiaisellamme Ryssällä (kuva on vanha, siinä rouva on vielä ok) alkoi tulla rupia päähän ja leukaan joskus joulun jälkeen. Tässä kevään mittaan ongelmaa seuratessa on epäilyt allergian suuntaan vain vahvistuneet. Oma-aloitteisesti päätin kokeilla mummukalle pelkästään Royal Canin Sensitivity Control-ruokavaliota, josko tällainen allergioiden diagnosoinnin avuksi tarkoitettu sapuska auttaisi. No en tiedä onko neito allerginen juuri sille mitä tuossa ruuassa on vai onko sattunut vain ikävä yhteensattuma jonkun pesuaineen tms kanssa, mutta erikoisruokavalion aloittamisen jälkeen ongelma-alueet suorastaan räjähtivät käsiin. Nyt Ryssillä on oikein tyylikkäitä rupialueita pitkin naamaa, ja kissa on selvästi kutinasta myös erittäin stressaantunut.

Perjantaina käytiin rouvan kanssa eläinlääkärissä pohtimassa kuinka tästä eteenpäin. Vaivaa hoitamaan saimme 4mg Medrol-kortisonipillereitä, sekä verinäytteet lähtivät maailmalle e-screeniä ja siitä mahdollisesti tehtäviä lisätutkimuksia varten.

Tuloksia odotellen, toivottavasti syyllinen selviää pian. Ryssikkä on vasta 5v nuori, ikävä vanheta pitkään jos kutittaa noin mahdottomasti. Mukavana bonuksena tässä asiassa on se, että mehän olemme teettäneet tytöllä yhden pentueen. Siinä tupsahti maailmaan 4 ihanaa maatiaista mutta toivottavasti ne eivät saaneet tätä ikävää vaivaa perintönä.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Oi voi. Toivottavasti ongelman aiheuttaja löytyy pian, Ryskillä on vielä paljon vuosia jäljellä.

Sergei Ryssänpojalla ei onneksi ainakaan vielä ole mitään allergiaoireita havaittu.